Minä

Synnyin Jyväskylän Mäki-Matissa 50 vuotta sitten opettaja-äitini ja insinööri-isäni keskimmäiseksi lapseksi. Syrjälän päiväkoti ja Päivärinteen päiväkoti sekä mummolani Vapaudenkatu 2:ssa ja Hannikaisenkatu 11:sta viihdyttivät minua siihen saakka, kunnes aloitin kouluni Cygnaeuksen ala-asteella.  Ala-asteen kävin loppuun Karstulassa, jossa asuimme äitini opettajan työn vuoksi. Yläasteen kävin Voionmaalla, jonka liikuntapainotteisesta lukiosta kirjoitin ylioppilaaksi.

Lukion jälkeen suuntasin Kotitalousopettajaopistoon ja sieltä opetusrupeaman jälkeen Helsingin yliopistoon opiskelemaan kuluttajaekonomiaa. Koulutukseltani olen Maatalous-metsätieteiden maisteri pääaineenani kuluttajaekonomia ja sivuaineina viestintä ja koti- ja laitostalousteknologia.

Lomat työskentelin Oyj Hartwall Abp:n kuluttajaneuvojana ja samassa firmassa olisi ollut työpaikka tarjolla myös valmistumisen jälleen, mutta vuonna 1999 muutimme mieheni työn perässä Budapestiin neljäksi vuodeksi.  Noina vuosina syntyivät kaksi tytärtämme ja siinä ohella opiskelin Budapestin kauppakorkeakoulussa markkinointia. Suomeen ja Jyväskylään palattuamme jatkoin työn ohessa opintoja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeassa. Tohtoriopinnot jäivät kuitenkin neljää kurssia ja väitöskirjaa vaille, kun kuntapolitiikka vei mennessään. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa yritysjuridiikkaa, sillä koen, että tuota osaamista tarvitaan tänä päivänä yhä enemmän työelämässä kuin luottamustehtävissäkin. 

Työurallani olen toiminut monenlaisissa tehtävissä niin yrityksissä kuin järjestöissäkin. Viimeiset 12 vuotta olen työskennellyt marttajärjestössä ja nykyään toimin Keski-Suomen Marttojen toiminnanjohtajana.

Vahvuuteni ovat erityisesti talousosaamisessa ja liiketoiminnan ymmärtämisessä. Pidän haasteista ja tapanani on perehtyä käsillä oleviin asioihin syvällisesti analysoiden, ottaen selvää ja pyrkien ymmärtämään eri näkökulmia. En ehkä ole ensimmäisenä äänessä tai puheita pitämässä, mutta hetken tilannetta ja asiaa tarkkailtuani en arkaile sanoa sanottavaani jämäkästikin.  

Päätökseni perustan aina faktoille, unohtamatta arvoja ja ihmisiä, joihin päätökset vaikuttavat.  Olen kolmannen polven kokoomuslainen, joten arvopohjani tulee jo kotoa. Arvoiltani olen lähempänä konservatiivia kuin nykyliberaalia, ehkäpä rehdisti oikealla oleva libertaari. Oikeudenmukaisuus, kannustavuus, sivistys, välittäminen ja vastuullinen vapaus ovat minulle tärkeitä. Ulkomailla asuttujen vuosien aikana huomasin, että yksilön vastuun kasvaessa, kasvaa myös yhteisöllisyys.

Arvoni pitävät huolen siitä, että päättäjänä en heittelehdi tuulen tai painostuksen mukana. Politiikkaa ja päätöksiä ei pidä tehdä suosiotaan maksimoidakseen, vaan arvojaan on uskallettava puolustaa silloinkin kun päätökset ovat vaikeita, mutta välttämättömiä. Minulta löytyy tahtoa, taitoa ja aito halu vaikuttaa asioihin ja meidän kaikkien  hyvinvointiin.